LEVY DWELLING

VAUCLUSE NSW

Designed with a family in mind, a new two/three storey single dwelling with rooftop terrace captures multiple views of Sydney. The double storey frontage floats over sandstone volumes to blend with the surrounding landscape, while large living areas provide a meaningful connection to private outdoor spaces and harbour views beyond.

The importance of comfortable, open plan living and a consistent reminder of the owners’ connection with nature formed the driving principles behind the layout of spaces, circulation and sustainable initiatives. The house is a split-level structure providing both a connection to the street frontage and rear yard off a central circulation ‘core’. Natural daylight and capturing the prevailing breezes were a key requirement in the design. Roof-gardens located across concrete roofs slabs provide an insulative barrier, reducing the ‘heat-sink’ effect from sun-baked hard surfaces and prevent reflected glare into the interior spaces.

Previous/Next

ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00184 1x1 LR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00352 2x3 LR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00262 HR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00334 3x4 HR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00066 HR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00161 3x4 HR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00306 2x3 HR.jpg
ST 39 Wenthworth RD Vaucluse 00297 2x3 HR.jpg