DEE WHY BEACH AMENITIES

Warringah Council approached Smith & Tzannes at the culmination of an 8-year process to design a new public amenity building at Dee Why Beach. Councillors had noted that the previous designs did not incorporate environmental or sustainable concepts and would be aesthetically unpleasing to users and visitors.

We provided two options for public consultation. The first offered an urban solution attaching itself to the rear of the existing SLSC, visually connecting to the vibrancy and bustle of The Strand. Option two took a landscape approach with the amenities building nestled behind a dune with good proximity to the beach carpark. This option created an opportunity to extend the dune vegetation around the building, integrating it within the dune system.

Both options included rainwater and grey water recycling. Materials were selected for their robustness and tactile quality.

Location Dee Why, NSW
Client Warringah Council
Engineering SDA Structures
Photography Sumant Tanna Photography
Sumant_Tanna_Photography_STZ_16.jpg
Sumant_Tanna_Photography_STZ_17.jpg
Sketches Dee Why-1.jpg